Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Folket får vara med och hitta vinnaren till årets arkitekturpris

I år kommer folket ha större inverkan på byggnadsnämndens arkitekturpris. Nu inleds nomineringarna då allmänheten kan skicka in sina favoritprojekt. När byggnadsnämnden valt ut tre finalister kommer Halmstadborna för första gången att kunna rösta på sin personliga favorit bland finalkandidaterna.

Tidigare år har halmstadborna endast fått vara med och nominera projekt till Halmstads arkitekturpris. I årets upplaga får invånarna både nominera rösta på sin favorit bland de utvalda finalbidragen som byggnadsnämnden kommer att presentera i juli.

Tanken med arkitekturpriset är att uppmärksamma och lyfta fram nya spännande projekt i Halmstads kommun, att belöna dem som lagt ner det lilla extra på att få ett gott resultat. Förslaget ska vara väl genomfört från idé till färdigt fungerande objekt. En bedömning görs utifrån ett helhetsperspektiv där vinnaren ska ha ett tilltalande formspråk där idé, rumsgestaltning, materialbehandling och detaljeringsgrad spelar in.

– Vi vill att alla ska känna sig delaktiga i hur staden utformas därför vill vi att halmstadbon hjälper oss att både nominera bidrag och sedan rösta bland de tre finalisterna som väljs ut av byggnadsnämnden. Man kan nominera allt från ett nybyggt fritidshus, en tillbyggnad, en renovering, torg, en lekplats eller en plats i det offentliga rummet. I år kan man dessutom även nominera en inomhusmiljö, säger Katarina Finyak, bygglovshandläggare på Halmstads kommun.

För att ett projekt ska vara aktuellt för priset ska det ha färdigställts under innevarande eller föregående kalenderår. Invånarna har möjlighet att nominera projekt fram till och med 6 maj via kommunens webbplats.

Nominera din favorit!