Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Fem bidrag slåss om att bli finalister i Halmstads arkitekturpris

Under april har Halmstadborna haft möjlighet att nominera byggnadsprojekt till Halmstads arkitekturpris. Nu har byggnadsnämnden valt ut fem bidrag som slåss om att bli finalister till årets pris.

Tanken med arkitekturpriset är att uppmärksamma och lyfta fram nya spännande projekt i Halmstads kommun, att belöna dem som lagt ner det lilla extra på att få ett gott resultat. Förslaget ska vara väl genomfört från idé till färdigt fungerande objekt. En bedömning görs utifrån ett helhetsperspektiv där vinnaren ska ha ett tilltalande formspråk där idé, rumsgestaltning, materialbehandling och detaljeringsgrad spelar in.

Under april månad har Halmstadborna fått nominera byggnadsprojekt till årets tävlig. Nästa steg i processen är att byggnadsnämnden ska välja ut två till tre finalister av de fem bidrag som nu är utvalda. Finalbidragen kommer att presenteras i slutet av juni. I årets upplaga av tävlingen får Halmstadborna sedan rösta på sin favorit av finalbidragen. Vinnaren presenteras på Stadens dag i september.

Här kan du ta del av de fem bidrag som slåss om att bli finalister.