Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Dricksvattensituationen – produktionen under kontroll men fortsatt låga grundvattennivåer

Grundvattennivåerna är fortsatt låga för årstiden och det går inte att räkna med mer påfyllnad förrän till hösten/vintern – om det då kommer nederbörd. Men den senaste tidens gynnsamma väder med viss nederbörd under maj gör att dricksvattenproduktionen beskrivs som under kontroll.

Laholmsbuktens va:s senaste grundvattenmätningar visar på att nivåerna efter en torr höst och vinter är fortsatt låga, och den nederbörd som nu kommer tar växtligheten hand om.

- Grundvattennivåerna är inte lika låga som 2017 då det var riktigt oroväckande men de är heller inte lika gynnsamma som 2018. Vi fortsätter att bevaka läget noggrant och fortsätter jobbar med egna åtgärder att stärka upp, säger Mattias Leijon, förvaltningschef Laholmsbuktens VA. Dricksvattenproduktionen som ju även den är en viktig parameter har under våren hållit sig på en rimlig nivå. Gör vad du kan i vardagen och slösa inte mer än nödvändigt med dricksvattnet. Läs mer om hur du är vattensmartlänk till annan webbplats och om dricksvattensituationen.länk till annan webbplats