Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Dricksvattenproduktionen ökar kraftigt – alla uppmanas till minskad användning

Dricksvattenproduktionen har den gångna helgen nått sin maximal kapacitet. Det är en utveckling som är negativ och alla i Halmstads och Laholms kommuner uppmanas nu till att tänka på hur man använder dricksvattnet smartlänk till annan webbplats.

Laholmsbuktens VA följer kontinuerligt grundvattennivåerna och produktionen av dricksvattenlänk till annan webbplats. Grundvattennivåerna och produktionen har varit normala under våren och försommaren, men produktionen har nu ökat kraftigt. Vi ser en koppling till det fina vädret och att fler personer är hemma eller besöker sina sommarstugor.

Hitta engagemanget igen

Trots att grundvattennivåerna är nära det normala för årstiden, så går det inte att på ett tryggt sätt att fortsätta att producera så mycket dricksvatten som nu. Om dygnsproduktionen inte går ner tydligt de närmsta dagarna, så bli det aktuellt att införa bevattningsförbud.
- Vi behöver hitta tillbaka till de föregående årens engagemang kring dricksvatten. Detta engagemang kommer att vara avgörande för en fortsatt smart och hållbar vattenanvändning, säger Mattias Leijon, vd på Laholmsbuktens VA.