Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Det är lätt att spola rätt!

Idag - den 19 november - är det Världstoalettdagen, en officiell FN-dag med syftet att uppmärksamma hur livsviktigt det är med toaletter och att spola rätt.

Om alla människor i världen hade tillgång till toalett skulle antalet dödsfall i diarrésjukdomar kunna minska med 28 procent. I Sverige har vi tillgång till fungerande avlopp och sanitetssystem, men när saniteten brister i samhällen sprids sjukdomar snabbt eftersom avföringsbakterier och parasiter förorenar människors närmiljö och vattenkällor.

Spola bara ner kiss, bajs och toalettpapper

Därför är det mycket viktigt att vi är noga med att bara spola nerlänk till annan webbplats kiss, bajs och toalettpapper i toalettstolen. Om vi slänger annat i toaletten som till exempel bindor, tamponger, tops, våtservetter eller andra föremål så fastnar dessa i pumpstationen eller reningsgallret på vägen till avloppsreningsverket och orsaker stopp i ledningarna.

Håll naturen fri från gifter

Tänk också på att allt som du häller i toaletten kan påverka vår miljö negativt. Giftiga ämnen följer med det renade vattnet ut i naturen och kanske leds till ditt närmaste vattendrag eller din bästa badplats.

Det är lätt att spola rätt!