Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

​​​Årets Stadens dag fokuserar på "mitt Halmstad"

På lördag den 1 september är det dags för Stadens dag och i samband med det offentliggörs det också vem som vinner Halmstads arkitekturpris 2018. Blir det Bostadsrättsföreningen Tallvik i Stenhuggeriet som tar hem det, eller kanske det nya kvarteret Borgen på Söder? Nytt för i år är att Halmstadborna har röstat fram vem som vinner priset.

– Stadens dag är dagen då vi visar upp Halmstad, vad som händer nu och det som planeras för framtiden. I år har vi temat ”mitt Halmstad”, vi vill veta vad Halmstadborna tänker om sin stad, säger Kajsa Sparrings, stadsarkitekt.

Aktiviteterna under Stadens dag sker i år på ny plats - Folkets rum Österskans och på Stadsbiblioteket. I linje med årets tema kommer det finnas möjlighet att delta i en filmworkshop där man genom sin mobilkamera kan skildra sitt Halmstad. Filmerna kommer sedan visas innan kvällens utomhusbio. Besökarna har även möjlighet att dela med sig av minnen, upplevelser, favoritplatser eller annan information genom den nya digitala dialogen. Tanken är att verktyget som nu testas kommer bli en viktig del i den framtida dialogen med Halmstadborna.

Det kommer även att finnas möjlighet att ta del av samhällsutvecklings- och byggnadsprojekt som till exempel det kommande hotellbygget på Österskans. Det finns också möjlighet att gå på konstpromenad längst Nissan och delta i olika familjeaktiviteter under dagen. Dagsprogrammet avslutas klockan 14 med utdelning av Halmstads arkitekturpris. Senare på kvällen arrangeras ett musikquiz och klockan 21 är det dags för utomhusbio med filmen Dirty Dancing mot teaterns vägg.

– Vill man veta vad som händer i staden och hur man kan påverka det som händer, är detta ett utmärkt tillfälle att ta vara på. Det finns aktiviteter för hela familjen, säger Kajsa Sparrings.

Här är ett axplock av lördagens aktiviteter:

  • Drop-in filmworkshop #bildenavhalmstad
  • Digital dialog, dela med dig av ditt Halmstad
  • Familjeaktiviteter, ansiktsmålning, prova på musik
  • Konstrunda längst med Nissan
  • Information kring teknik och renhållning i staden
  • Presentation av framtidens Österskans
  • Halmstads arkitekturpris 2018

Läs mer om programmet med platser och tider.