Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Din elräkning

Din elräkning är antingen uppdelad i två delar eller så får du två separata räkningar, en för el och en för nät. Du betalar avgift till det nätföretag som finns där du bor och det går inte att byta nätföretag. Bor du i Halmstads kommun är det antingen Halmstad Energi och Miljö Nät AB eller E.ON Elnät Sverige AB som är ditt nätföretag. För nät betalar du en fast avgift per år och en rörlig avgift i kronor per kWh.

Utöver räkning från nätföretag får du också elräkning från din elleverantör. Du kan välja att byta elleverantör. Om du inte har bytt leverantör utan har en elleverantör i samma koncern som ditt nätföretag brukar du få en gemensam faktura. Till elleverantören betalar du en rörlig avgift som beror på hur mycket el du förbrukar. En del elleverantörer har också en fast avgift per år. Vill du jämföra priser mellan olika elleverantörer kan du göra det enkelt med Elpriskollenlänk till annan webbplats.

Om du inte har tecknat avtal med en elleverantör har du ett tillsvidarepris/anvisningsavtal. Det är oftast dyrare än om du tecknar ett avtal. Statistik på priser och olika elavtal hittar du på Konsumenternas Energimarknadsbyrås webbplats.länk till annan webbplats