Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Alternativ till uppvärmning med olja

De allra flesta har för länge sedan bytt ut den gamla oljepannan mot fjärrvärme, pellets eller värmepump, men i Halmstads och Laholms kommun finns det 600 villaägare som fortfarande har en oljepanna. Dessa tänker Konsument Halmstads energi- och klimatrådgivare försöka nå i ett projekt som kallas ”De sista oljeeldarna”.

Tanken är att dessa villaägare ska sökas upp och att de ska få kostnadsfri och opartisk rådgivning om vilka alternativ det finns. Både Halmstads och Laholms kommun är ekokommuner med mål att bli fossilfria. Om det ska bli verklighet måste också de sista oljeeldarna nås.

Samtidigt med råd om olika värmesystem så kommer även råd ges om hur villaägarna kan minska sin energianvändning och kanske producera sin egen el. Det är också viktigt att se huset som en helhet och förstå hur inneklimatet påverkas av olika åtgärder.

Det finns idag flera alternativ som är bättre än olja för både plånboken och miljön. Är du en av de sista oljeeldarna så får du gärna höra av dig till Konsument Halmstads energi- och klimatrådgivare.