Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Kompostering av trädgårdsavfall

För att minimera ditt trädgårdsavfalls påverkan på miljön är det viktigt att du hanterar det på rätt sätt. Till trädgårdsavfall räknas exempelvis ris, kvistar, häckklipp, blomblad, löv och mossa. Det vi kan odla och äta i trädgården går under benämningen hushållsavfall.

Kompostering av trädgårdsavfall

En egen kompost på tomten är ett utomordentligt sätt att ta hand om trädgårdens avfall. Om mängderna blir för stora ska du lämna det på närmsta återvinningscentrallänk till annan webbplats. Det går även att flisa trädgårdsavfallet med hjälp av en inhyrd kompostkvarn.

Trädgårdsavfallet är en viktig resurs för att förbättra jorden i våra trädgårdar. Istället för att köra bort värdefulla mullämnen till förbränning och sen köpa jordförbättringsmedel kan vi istället återföra mycket av det vi för bort från våra trädgårdar. Då sluter vi kretsloppet. Genom att kompostera trädgårdsavfallet kan vi skapa vår egen jordfabrik. Det finns olika sätt att kompostera på: komposthög (i eller utan behållare), ytkompostering eller nedgrävning.

Trädgårdsrundan

HEM erbjuder en tjänst som kallas för Trädgårdsrundan. Denna tjänst innebär att ditt trädgårdsavfall hämtas hemma hos dig, precis som ditt hushållsavfall. Du placerar bara kvistar, löv och annat trädgårdsavfall i ett eget kärl som HEM tillhandahåller. Läs mer om Trädgårdsrundan på HEM:s webbplatslänk till annan webbplats.