Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Kompostering av matavfall

Om du vill kompostera annat hushållsavfall än trädgårdsavfall, till exempel matavfall, måste du anmäla det skriftligt.länk till annan webbplats Komposterbart hushållsavfall kan till exempel vara matrester, frukt- och grönsaksrester, äggskal, kaffefilter med sump, skaldjursskal och ofärgat hushållspapper.

Rätt behållare

För att kompostera matavfall måste du använda en behållare som är skadedjurssäker, det innebär att springor i behållaren inte är större än fem millimeter. Komposteringen får inte ske på ett sätt som skapar olägenhet för människors hälsa eller miljön.

Kallkompost

Om matavfall ska komposteras i kallkompost måste komposten vara så stor att den rymmer hela den komposterbara mängden avfall under den kalla årstiden, då det inte sker någon nedbrytning. Under den varma årstiden måste kallkomposten skötas så det inte uppstår lukt eller att den drar till sig skadedjur.

Maskkompost

Annan kompost än varm- och kallkompost kan accepteras, till exempel maskkompost inomhus. I ansökan måste du kunna visa att du kan sköta den så att det inte uppstår olägenhet för människors hälsa eller miljö.