Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Källsortering och återvinning

Det är viktigt att sortera sitt avfall rätt. Genom att sortera ut, materialåtervinna och ta hand om så mycket som möjligt spar vi på jordens resurser.

Brännbart hushållsavfall är det som slängs i den vanliga soppåsen. Dit räknas avfall som uppstår i hushållet (men inte är en förpackning), som är brännbart och inte större än att den går ner i påsen. Matavfall sorteras sedan maj 2017 ut i gröna påsar som hämtas i matbutikerlänk till annan webbplats och på återvinningscentralernalänk till annan webbplats i kommunen. Påsarna med både brännbart hushållsavfall och matavfall ska knytas ordentligt med dubbelknut för att ingenting ska trilla ut.

Förpackningar av papper, plast, glas och metall sorteras ut och slängs i återvinningsstationernalänk till annan webbplats som hanteras av Förpacknings- och Tidningsinsamlingen.

Annat avfall exempelvis farligt avfall, elektronik, brännbart grovt avfall och ej återvinningsbart avfall sorteras ut och lämnas på någon av kommunens återvinningscentralerlänk till annan webbplats.

Hitta var ditt avfall ska ta vägen i HEM:s sorteringsguidelänk till annan webbplats.