Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Aktuella förskolebyggen

Halmstad växer och det behövs ständigt fler förskolor. Just nu pågår flera förskolebyggen runt om i kommunen.

Från idé till färdiga lokaler

Alla barn och elever har rätt till en bra och säker lokaler men processen från idé till en färdig förskola eller skola är lång och består av flera olika delmoment.
Så här går det till att bygga en förskola eller skola.

 • Holms förskola, Holm


  Holms skola byggs om till en förskola med tre avdelningar med mottagningskök. Den tidigare gymnastiksalen blir en härlig invändig lekyta för barnen.Byggstart sker under sommaren eller hösten 2018. Senast sommaren 2019 kommer verksamheten att kunna flytta in, om allt går enligt plan.
 • Engelbrekts förskola


  På Engelbrektsgatan (gamla Halmiaplanen) byggs just nu en ny förskola med fem avdelningar. I en av avdelningarna planeras det för dygnetrunt-verksamhet. Förskolan blir i två plan och kommer att ha eget tillagningskök. Engelbrekts förskola planeras vara klar vid årsskiftet 2019/2020.
 • Galgbergets förskola, centrum


  Vid Nymansgatan ska en förskola byggas med plats för 140 barn. Byggnaden blir i två plan och kommer att inrymma åtta avdelningar.Bygglovet är dock överklagat. När bygget kan starta är ännu oklart.
 • Lineheds förskola, centrum


  Lineheds förskola kommer att bestå av tolv avdelningar. Lineheds förskola är ett spännande byggprojekt som just nu är under produktion. Formen på byggnaden kommer att bli rund och ha tre entréer i tre olika färger. Enligt arkitektbeskrivningen ska de tre kulörerna; blått, gult och grönt symbolisera hav, sol och grönska ‑ tre viktiga element i barnens vardag och energiintag.Byggnaden kommer att vara i två plan och ha rum för över 200 barn fördelade på tolv avdelningar. Byggnaden omfattar totalt 3 770 kvadratmeter. Huset kommer att ha miljöprofil som bland annat innebär miljövänliga materialval och solpaneler på taket.Förskolan planeras vara klar under hösten 2019.

 • Norra utmarkens förskola


  På Norra utmarken byggs en tillfällig förskola med åtta avdelningar. Paviljongförskolan kommer att bli i två plan med plats för ungefär 140 barn.Start för bygget är planerat till december 2018.