Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Bygga

Har du funderingar kring vad som krävs i just ditt ärende eller hur man fyller i blanketten? Halmstad direkt kan svara på allmänna frågor om hur en bygglovsansökan går till, hjälpa till med att fylla i blanketter och lotsa dig rätt om du behöver kontakt med en handläggare.

Bokade bygglovsbesök för effektivare möten

­­Halmstad direkt svarar på allmänna frågor om bygglov. Servicevägledarna kan hjälpa dig att boka ett besök på bygglovsavdelningen om det behövs. För bättre service och effektivare möten tar vi bara emot bokade besök, måndagar, tisdagar och torsdagar, dessa besök är begränsade till en halvtimma vardera. En dag i veckan har vi "bygglov över disk" då är du välkommen hit utan att i förväg ha bokat tid.

Pågående ärenden eller bygglovsfrågor som kräver en bedömning eller tolkning

Har du frågor i ett pågående ärende hör du av dig direkt till din handläggare eller kontaktar Halmstad direkt, som kan hjälpa dig att få kontakt med rätt person på bygglovsavdelningen. Halmstad direkt hjälper dig också att få kontakt med bygglovsavdelningen om du har frågor som kräver en bedömning eller tolkning i ett enskilt fall.

Dina bygglovshandlingar skickar du till:

Halmstads kommun
Byggnadskontoret
Box 153
301 05 Halmstad

Du kan också lämna in dem hos Halmstad direkt, Rådhuset, som har öppet måndag till torsdag 08:00-17:00, fredag 07:00-16:00.

Beställa ritningar och handlingar

Du kan beställa äldre ritningar på din fastighet från bygglovsarkivet. Det kan Halmstad direkt hjälpa dig med.
Mejla på direkt@halmstad.se eller ring 035-13 70 00.

Har du frågor om:

Besök gärna Boverkets webbplatslänk till annan webbplats. Där hittar du allt du behöver veta om bygglov och hur du ska gå till väga när du ska bygga nytt eller bygga om.