Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Ansökan och kursutbud

Är det första gången du ansöker till vuxenutbildningen behöver du kontakta studie- och yrkesvägledarna på Halmstad Lärcentrum. Detta för att genomföra din studieplanering och upprätta en individuell studieplan.

Ansök via webben

När du loggar in i webbansökan finner du de kurser och-/eller utbildningar som är aktiva utifrån aktuell sökperiod. Endast de kurser och-/ eller utbildningar som är möjliga att ansöka till, är därmed publika i webbansökan. För att se vad du kan ansöka till, och när, gäller det att ha koll på kursutbud och ansökningsperioder. Kom ihåg att ta kontakt med studie- och yrkesvägledarna om du väljer att ansöka hemifrån. Detta för att en individuell studieplan ska upprättas, se nedan under rubriken "Individuell studieplan". Webbansökan finner du här.länk till annan webbplats

Bifoga betyg

Betyg i underliggande kurs måste bifogas i din ansökan. Bifoga gärna betyg från både grund-/och gymnasieskola om detta finns. Du kan själv skanna in betygen direkt i webbansökan eller lämna dina betygskopior på Fredriksvallsgatan 7. Endast kopia av originalbetyg accepteras och enbart kompletta ansökningar behandlas. Dina betygsdokument finner du i den kommun där du tidigare studerat, antingen arkiverade i kommun-/stadsarkivet eller hos skolan.

Individuell studieplan

Alla studerande inom vuxenutbildningen behöver ha en individuell studieplan. I din studieplan ska bland annat ditt mål med studierna och hur du ska ta dig dit beskrivas. Detta är en förutsättning för att vi ska kunna bedöma och behandla din ansökan. Du kan tillsammans med en studie- och yrkesvägledare upprätta din studieplan och därefter kan du på egen hand ansöka till de kurser ni kommit överens om. Om du behöver ändra din studieplan måste du ta kontakt med studie- och yrkesvägledarna på Halmstad Lärcentrum.

Antagningsbesked

När ansökningsperioden är stängd behandlas ansökningarna och du får ett antagningsbesked senast två veckor före kursstart. Utbildningsanordnaren kommer därefter att kontakta dig för information om starttid, salar med mera.

Sökande från annan kommun

Om du är folkbokförd i en annan kommun än Halmstad måste du skriva ut din ansökan och lämna den till vuxenutbildningen i din hemkommun. De beslutar om beviljande eller avslag till interkommunal ersättning och skickar svar till Halmstad Lärcentrum, som i sin tur meddelar dig om du har blivit antagen. Om du planerar att flytta till Halmstad måste du vara folkbokförd i Halmstad kommun senast sista ansökningsdag.

Sökande till annan kommun

Är du folkbokförd i Halmstad kommun och vill studera i en annan kommun ansvarar du själv för att ansökan blir komplett. Vi rekommenderar att du tar kontakt med ansvarig utbildningsanordnare för att undersöka vilka dokument som ska bifogas i ansökan. Tänk på att ansökan även kan göras på olika vis, antingen via webb eller blankett. Finns webbansökan, gör du ansökan där. Observera dock att den ska skrivas ut och lämnas till Halmstad Lärcentrum för handläggning.