Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Yrkesutbildning för vuxna

Vuxenutbildningen i Halmstad har ett brett utbud av gymnasiala yrkesutbildningar där efterfrågan på arbetsmarknaden är stor. Yrkesutbildningarna bygger på gymnasieskolans yrkesprogram och utbildningstiden varierar mellan ett och två år. Det finns även yrkesutbildningar som är kopplade till sfi.

En del av utbildningen genomförs praktiskt ute på ett företag vilket ger dig användbara kontakter inför ditt kommande yrkesliv.

Utbildningen är individuellt upplagd och består av lärarledd undervisning, handledning i grupp och individuell handledning. Har du tidigare erfarenhet inom yrket kan du få dina kunskaper och kompetenser validerade (tillgodoräknade).

Aktuella och upphandlade yrkesutbildningar för dig som är folkbokförd i Halmstad.

Förkunskaper

För att söka en yrkesutbildning krävs grundskolekompetens eller motsvarande. 

Pröva på en yrkesutbildning

Känner du dig tveksam inför ditt yrkesval? Inom några av våra yrkesutbildningar erbjuder vi en orienteringskurs där du kan pröva på vad utbildningen innebär. För mer information, prata med studie- och yrkesvägledare på Halmstad Lärcentrum.

Yrkesutbildningar i närliggande kommuner

Du som är folkbokförd i Halmstads kommun kan även söka yrkesutbildningar i grannkommunerna Falkenberg, Hylte, Laholm och Varberg. Detta måste då godkännas av hemkommunen. Läs mer på vuxhalland.selänk till annan webbplats.

För ytterligare information om dina valmöjligheter är du välkommen att prata med en studie- och yrkesvägledare i din hemkommun. Det är även i din hemkommun som du lämnar ansökan.

Yrkeshögskola

Yrkeshögskoleutbildning är en eftergymnasial utbildningsform inom det reguljära utbildningssystemet som utformas i samarbete med arbetslivet för att leda till jobb. Utbildningarna, som är mellan ett och tre år långa, är ett alternativ till högskoleutbildningar och ger rätt till studiemedel. Cirka en tredjedel av utbildningen är förlagd ute i arbetslivet. Mer information om yrkeshögskola.