Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Högre utbildning i Halmstad

Halmstads kommun har en vision om att utveckla Halmstad som kunskapsstad - där människor växer genom utbildning, företagsamhet och nytänkande.

Högskolan i Halmstad och Militärhögskolan i Halmstad är en viktig del i visionen om Kunskapsstaden. Halmstads kommun samarbetar med Högskolan och Militärhögskolan  bland annat inom områdena näringsliv och arbete och bostäder och kommunikationer.

Vi vill påminna dig om att folkbokföra dig i Halmstad om du ska flytta hit. länk till annan webbplats

Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad är ett populärt lärosäte med ett brett utbildningsutbud och framstående forskning inom framför allt informationsteknologi, innovationsvetenskap samt hälsa och livsstil. Högskolan i Halmstads rika utbud av kurser och utbildningar attraherar studenter från hela Sverige, och från andra länder, vilket märks tydligt på högskoleområdet och i stan.

På Högskolans webbplats finns mer information.länk till annan webbplats

Militärhögskolan i Halmstad

Militärhögskolan i Halmstad utbildar Försvarsmaktens medarbetare och blivande medarbetare för tjänst i Sverige och utlandet och är en skola för hela Försvarsmakten. Här får officerare och blivande specialistofficerare de generella delarna av sin utbildning — kurser som är gemensamma för hela Försvarsmakten. Skolan utbildar i ämnena krigsvetenskap, militärteknik, ledarskap, pedagogik, statsvetenskap, språk och idrott/fysiskt stridsvärde.

Militärhögskolanlänk till annan webbplats
Försvarsmaktens tekniska skolalänk till annan webbplats
Luftstridsskolanlänk till annan webbplats