Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Betyg och prövning

Efter varje avslutad kurs/delkurs registrerar vi ditt betyg. Skolverket har fastställda betygskriterier och dem hittar du på Skolverkets webbplats.

Beställning av betyg

Om du vill ha en utskrift av de betygsatta kurser som studerats genom vuxenutbildningen i Halmstad, beställer du det genom att fylla i formuläret för betygsbeställning. Betygen skickas sedan till den adress du är folkbokförd på. Du kan även välja att hämta dem i receptionen på Halmstad Lärcentrum, Fredriksvallsgatan 7. Om du har skyddad identitet och behöver ditt betyg, ska du besöka Halmstad Lärcentrum för att genomföra en betygsbeställning.

OBS! Om du planerar att ta ut ett slutbetyg/examensbevis kontaktar du först studie- och yrkesvägledarna på Halmstad Lärcentrum för information och sammanställning av dina betyg.

Betyg vid ansökan till universitet och högskola

Om du har läst på vuxenutbildningen i Halmstad efter 1 januari 2014 rapporterar vi automatiskt dina betyg till antagning.selänk till annan webbplats. Har du fått betyg före 1 januari 2014 behöver du själv skicka in dessa till antagning.se. Tänk på att betygen inte syns på antagning.se förrän du ansökt till en utbildning. Har du studerat på vuxenutbildningen före 2014 och saknar dina betyg, gör du en betygsbeställning.

Utländska betyg

Du som har en avslutad gymnasie- eller universitetsutbildning från ett annat land kan vända dig till Universitets- och Högskolerådetlänk till annan webbplats för bedömning av dina betyg. Om du har utbildningsdokument på andra språk än engelska, franska, spanska, tyska eller de nordiska språken, ska de översättas före bedömning görs. Översättningen ska göras av en auktoriserad översättare från det aktuella språket till svenska eller till något av språken som nämnts ovan.

Slutbetyg/examensbevis

Slutbetyg/examensbevis måste planeras tillsammans med en studie- och yrkesvägledare. Slutbetyg kan vara aktuellt för dig som studerat före 1 juli 2012 men saknar en fullständig gymnasieutbildning. Slutbetyg kan utfärdas fram till 1 juli 2020.