Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Ansökan och kursutbud

Är det första gången du ansöker behöver du kontakta studie- och yrkesvägledare på Halmstad Lärcentrum och göra en studieplanering för att du ska nå ditt studiemål.

När vi tillsammans upprättat din studieplan kan du på egen hand söka de kurser ni kommit överens om. Om du behöver ändra din studieplan måste du göra det tillsammans med en studie- och yrkesvägledare.

Ansök via webben

Till kurser och utbildningar inom vuxenutbildningen gör du din ansökan via webben. Gör din ansökanlänk till annan webbplats

OBS! Om du gör en intresseanmälan på skolans webbsida med utbildningen, så gäller den inte som ansökan. Ansökan måste göras antingen på Halmstad Lärcentrum eller via webbansökan ovan.

Betyg

Betyg från kurser/utbildningar måste bifogas i din ansökan. Scanna eller lämna dina betygskopior på Fredriksvallsgatan 7. Endast kompletta ansökningar behandlas. Tänk på att alltid bifoga betyg från senast slutförda utbildning.

Antagningsbesked

När ansökningsperioden är stängd behandlas ansökningarna och du får ett antagningsbesked senast två veckor före kursstart. Utbildningsanordnaren kommer därefter att kontakta dig för information beträffande starttid, salar med mera.

Sökande från annan kommun

Om du är folkbokförd i en annan kommun än Halmstad måste du skriva ut din ansökan och lämna den till vuxenutbildningen i din hemkommun. De beslutar om beviljande eller avslag till interkommunal ersättning och skickar svar till Halmstad Lärcentrum, som i sin tur meddelar dig om du har blivit antagen. Om du planerar att flytta till Halmstad måste du vara folkbokförd i Halmstad kommun senast sista ansökningsdag.

Sökande till annan kommun

Är du folkbokförd i Halmstad kommun och vill studera i en annan kommun ansvarar du själv för att ansökan blir komplett. Vi rekommenderar att du tar kontakt med ansvarig utbildningsanordnare för att undersöka vilka dokument som ska bifogas i ansökan. Tänk på att ansökan även kan göras på olika vis, antingen via webb eller blankett. Finns webbansökan, gör du ansökan där. Observera dock att den ska skrivas ut och lämnas till Halmstad Lärcentrum för handläggning. Alla ansökningar till andra kommuner måste gå via Halmstad Lärcentrum.