Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Omgivning och aktiviteter på Ön

Leder och stigar

Från Lägerskolan Gården Ön går ett antal vandringsleder, bland annat den 4 km långa "Torvsjöstigen" runt sjön. Stigen är anlagd med tanke på rullstolar och barnvagnar. Dessutom finns det en historierunda utlagd i gårdsmiljön i lägerskolans närhet. Historierundan lär elever och pedagoger mera om Gårdens Ön kultur- och naturmiljö.

Uteklassrummet

Det stora fina uteklassrum ligger fantastiskt vackert på en liten höjd med utsikt över Torvsjön. Här kan man söka skydd medan det allra värsta ovädret drar förbi. Detta är också en utmärkt plats att börja dagen på med eleverna. På sittbänkarna får hela klassen plats och man kan ha en genomgång av dagens aktiviteter. Här finns en murad eldstad där man kan tända en värmande eld eller varför inte ta tillfället i akt och laga lunchen tillsammans över öppen eld, lärare och elever. I aktiviteter med matlagning kan ni med lätthet få in skolans alla ämnen. Dessutom får ni en upplevelse för alla sinnen på köpet. Nedanför uteklassrummet finns ytterligare tre grillplatser.

Kanoter

Naturskolan har, för klasser och grupper på lägerskolevistelse, 
tillgång till kanoter och en liten räddningseka på Ön (ska alltid läggas i!)
och naturligtvis gott om livräddningsvästar i olika storlekar.

Att paddla kanot passar alla - ung som gammal. Bästa platsen att lägga i kanoterna är vid den grusade lilla viken rakt nedanför kanothuset. Tänk på att inte dra kanoterna i gruset! Av hänsyn till fågellivet är båtar och kanoter inte tillåtna i Torvsjön under våren (till och med den 30 juni). Grupper/klasser på läger får lov att paddla i den lilla viken nedanför lägerskolan även under våren. 

Tänk på att även om det är små vindar på land, är det tillräckligt för att göra det jobbigt för er i kanoten ute på sjön!!

Labbet

I labbet finns det inga gränser för vad man kan upptäcka och utforska. Här får man verkligen användning för sin nyfikenhet och lust att utforska nya världar. Labbet erbjuder stora möjligheter att arbeta med naturen ihop med IT och teknik. Kontakta Naturskolan för att få reda på mer om labbet. 

Klasser och andra grupper som har bokat lägerskolan skall ges förtur till uteklassrummet!

Upplevelsen och möjligheten att få ha samling här och laga mat vid grillplatsen under tak är en del av lägervistelsen. Var god och respektera att Naturskolan och skolklasserna/grupperna bedriver verksamhet här både dagtid och kvällstid. Är uteklassrummet ledigt och ingen klass/grupp befinner sig på lägerskolan får gärna uteklassrummet användas av allmänheten.

Se till att ni alltid lämnar uteklassrummet så som ni själva skulle vilja att det ser ut när ni kommer till platsen!
Snyggt! Upplockat! Städat!