Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Halmstads Naturskola

Vi inspirerar, handleder och kompetensutvecklar kring lärandet för hållbar utveckling med utomhuspedagogiken som arbetssätt. Vi arbetar med barn/elever och pedagoger inom BUF:s 1-16 års verksamhet, gärna i skolans eller förskolans närmiljö, men också på Lägerskolan Gården Ön.

Halmstads Naturskola är medlemmar i Naturskoleföreningenlänk till annan webbplats och arbetar för en idé..."Att lära in ute!"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. På Naturskoleföreningens hemsida kan du läsa mer om utomhuspedagogik och hitta information om andra naturskolor i landet.

En Naturskola är ingen plats utan ett arbetssätt, "att lära in ute". Utomhuspedagogiken bygger på ett aktivt lärande knutet till läroplanerna där elevernas egna upplevelser, upptäckter och sinnesintryck är i fokus. Eleverna blir engagerade och kommer lättare ihåg vad de lärt sig då kunskapen förankras i verkligheten. Flera elever kan hitta sitt eget sätt att lära och nå sina kunskapsmål. Utomhusaktiviteter svetsar också samman klassen till en grupp som samarbetar bättre även i klassrummet.

Begrepp som lustfyllt lärande, upptäckarlust, nyfikenhet, utforskande, sammanhang och helheter, kretslopp och mångfald bygger vår verksamhet. Vi arbetar med skolans/förskolans alla ämnesområden t.ex. naturvetenskap och teknik, matematik, språk, sinnena och hälsa, leken m.m. Utomhuspedagogiken berikar alla ämnesområden i skolan/förskolan.

 

Boka Lägerskolan

Boka en vistelse för din klass/grupp på Lägerskolan Gården Ön.

 

Gilla naturen- vinn klassresa till en nationalpark 2018länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gilla naturen är en tävling där eleverna fotograferar, filmar och berättar om platser i naturen som de gillar! Tävlingen är öppen för alla skolklasser i årskurs 4-6.

Gilla naturen är en del av ett nytt läromedel som handlar om att upptäcka, uppskatta och uppmärksamma barnens natur. Både läromedlet och tävlingen kopplar direkt till läroplanens mål och består av lärarhandledning med övningar, faktablad och film. Övningarna genomförs både inne och ute och berör i första hand ämnena biologi, svenska, bild, geografi och idrott och hälsa. Syftet med läromedlet är att öka elevernas kunskap om naturen generellt och med särskilt fokus på naturskydd.

Tävlingen pågår mellan den 15 februari och den 30 september 2017. En vinnande klass belönas med en resa till en nationalpark i Sverige våren 2018. Tio klasser går till final och får medverka med sina tävlingsbidrag i en utställning om naturskydd på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm. Alla skolklasser som deltar får ett diplom och en fin affisch om naturskydd att hänga upp i klassrummet.

Spännande upplevelser i naturen väntar! Läs mer på www.gillanaturen.se


Ute är inne- Konferens i Nynäshamn 21-22 sept 2017länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 

Den femte konferensen om utemiljön som språngbräda till kreativa lärprocesser, nyfikna elever, ökad måluppfyllelse och minskat utanförskap.

Anmälan till konferensen öppnas 20 mars. Det är Sveriges största konferens om utomhuspedagogik.