Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

"We all smile in the same language"

Barnen och personalen på Jutarums förskola i Halmstad deltar sedan förra hösten i EU-projektet  ”We all smile in the same language” (Vi ler alla på samma språk). Tillsammans med deltagare från sju andra europeiska länder lär de känna andra kulturer, gör en internationell kokbok, lär varandras lekar och byter goda exempel kring matematikarbetet med mycket mera. Förra veckan besökte representanter från projektets andra deltagarländer Halmstad för att göra studiebesök och mötas. 

Att vi alla ler på samma språk är grundtanken i det EU-projekt som barnen på Jutarums förskola är med i sedan förra hösten. Tillsammans med förskolor från Island, Spanien, Grekland, Cypern, Italien, Storbritannien och Portugal gör de en resa där de lär om varandra men också om sig själva. 

Deltagarna lär känna andra barn och kulturer, lär sig nya lekar och nya sätt att lära matematik.

Genom matematiken kan de arbeta tillsammans, utbyta goda exempel och metoder, utan att vara beroende av språket. Kommunikationen med de andra förskolebarnen bidrar till språkutveckling samtidigt som barnen lär känna internet och teknik för förskolan.

Halmstad har som uppgift att sammanställa recept från de olika projektländerna och de representerade nationaliteterna till en internationell kokbok. Boken ska vara klar i april.

Comeniusprojekt

Ett Comeniusprojekt är ett projekt underEU-kommissionens program för utbildningssamarbete i Europa som ger möjligheter till europeiskt utbyte och utveckling för utbildningssektorn; Program för livslångt lärande.

Läs mer om projektet på Jutarums förskola