Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Verksamheten på Getingeskolan öppnas igen 

Allt mögelangripet och fuktskadat material är borta på Getingeskolan och redan i morgon fredag är högstadieeleverna välkomna tillbaka till skolan. Visst återställningsarbete kommer att färdigställas de närmaste dagarna och skolledningen diskuterar nu hur de förlorade dagarna kan hämtas in. 

Efter upptäckten av vattenläckan i samband med skolstart har ett intensivt arbete pågått i de tre drabbade klassrummen.

– Vi har haft tät kontakt med fastighetskontoret och har nu fått information om att det är säkert för våra elever och lärare att gå tillbaka till lokalerna vilket vi är väldigt glada över, säger Pauline Broholm-Lindberg, chef för barn- och ungdomsförvaltningen.

Fastighetskontoret har undersökt lokalerna för att få reda på problemens omfattning. Därefter har innertaken rivits ner och allt fuktskadat och mögelangripet material tagits bort. Även intilliggande material tas bort för säkerhets skull och uttorkning av de tre rummen är påbörjad. Reperationsarbetet beräknas bli helt färdigt under nästa vecka.

Förlorad studietid
De tre dagar verksamheten har varit stängd innebär att skolledningen nu måste se över hur den förlorade studietiden kan tas igen. Det kan till exempel handla om att vissa studiedagar ställs in, men även andra lösningar ses över.