Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Tjugo förskolekök får utmärkelsen Smiley

Flera av barn- och ungdomsförvaltningens förskolekök har bra rutiner och hantering av maten. Som ett bevis för detta fick tjugo förskolor ta emot miljö- och hälsoskyddskontorets utmärkelse Smiley.

I år fick tjugo av barn- & ungdomsförvaltningens tillagningskök ta emot en Smiley. De delades ut av miljö- och hälsoskyddsnämndens vice ordförande Peter Nofors och förvaltningens chef Ingegerd Andersson vid en ceremoni på Halmstad Teater den 19 februari.


Utmärkelsen Smiley

En Smiley är en utmärkelse som miljö- och hälsoskyddskontoret tagit fram. Den delas ut till verksamheter som vid kontroller uppvisar bra rutiner och hantering av maten.

För att få en Smiley måste den huvudsakliga verksamheten bestå av försäljning eller servering av livsmedel. Under 2013 är det allt från restauranger och caféer till gatukök som kan få en Smiley.

För konsumenterna blir det tydligare vilka livsmedelsverksamheter som fortlöpande sköter sig. I samband med ordinarie kontrollbesök erbjuder miljö- och hälsoskyddskontoret en Smiley till de företag som klarar löpande livsmedelskontroller. Smileyn får behållas till nästa kontroll då det görs en ny bedömning.