Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Sannarpsgymnasiets handbollsutbildning rankas högst i Sverige - när eleverna utvärderar

Årligen genomför Svenska Handbollsförbundet en enkät med samtliga ungdomar som går elitutbildning i handboll på gymnasiet, s.k. nationell idrottsutbildning (NIU). När svaren av årets enkät sammanställts så är det Sannarpsgymnasiets handbollselever som är mest nöjda i Sverige med sin utbildning. Framförallt är eleverna nöjda med sina lärare, träningsförutsättningar och gemenskapen på utbildningen.

Under våren genomförde Svenska Handbollsförbundet sin årliga enkät med alla ungdomar som går NIU med inriktning handboll. Utbildningen bedrivs på olika idrottsgymnasier runt om i landet. Enkäten behandlar frågor som rör elevens uppfattning och upplevelse av kvalitén på den handbollsutbildning de går i kombination med gymnasiestudier. När resultaten presenterades för skolorna den 2014-08-26 visade resultatet att Sannarpsgymnasiets elever var de som var mest nöjda med sin utbildning.

Utbildningen flyttades över till Sannarpsgymnasiet förra året då JB-gymnasiet i Halmstad gick i konkurs. Med utbildningen följde huvudtränare Thomas Sivertsson, tränare Jesper Linell och fystränare Tobias Johansson.

- Tränarna har gjort ett fantastiskt jobb med att acklimatisera utbildningen till en ny skola och nya förutsättningar. Att eleverna funnit sig tillrätta så snabbt är mycket glädjande och även ett gott betyg för hela skolan och dess personal, säger Johan Gustafsson, rektor på Sannarpsgymnasiet.

Johan Gustafsson, rektor
Tel: 0705-83 45 38
E-post: johan.s.gustafsson@halmstad.se