Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Premiär för lokal UF-mässa på Sturegymnasiet

Passa på att botanisera bland egentillverkade cementkrukor och säsongsanpassade kryddblandningar när Sturegymnasiet arrangerar en lokal UF-mässa för första gången.

Onsdagen den 17 februari mellan 12:30 och 15:30 är du välkommen att besöka mässan, arrangerad av elever som läser entreprenörskap,

De kommer att visa upp sina UF-företag, berätta om sin affärsidé och demonstrera och sälja produkter. Det kommer det finnas en riklig variation av företag.

- Tanken är att vi vill ge eleverna möjlighet att visa upp sina företag, träna sig inför den regionala mässan som är i mars och att skapa ett säljtillfälle för eleverna, säger Kristina Svärd-Molin, en av UF-lärarna på skolan.

Ung Företagsamhet, UF, är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation. Sedan 1980 har de utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom processutbildningen UF-företagande. UF-företagande erbjuder ungdomar en möjlighet att starta och driva ett eget företag i utbildningssyfte under ett läsår som en del av gymnasiestudierna. Detta är ett roligt och lärorikt sätt att lära sig entreprenörskap på, där elever får utveckla kreativitet och företagsamhet.