Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Placering av paviljonger vid Furulundsskolan dröjer

Den tänkta placeringen av paviljonger vid Furulundsskolan måste ses över vilket gör att det dröjer innan de nya byggnaderna kan vara på plats. Skolverksamheten för högstadieeleverna kommer därför att fortsätta i före detta Örjanskolans annex tills vidare.

Paviljongerna, som skulle placeras på en tomt mellan järnvägen och Furulundsskolan, är beställda och bygglov har beviljats. Närheten till järnvägen, med säkerhetsavstånd, buller och förorenad mark gör dock att bygglovet för paviljongerna är villkorat med åtgärdskrav. Detta ger projektet nya förutsättningar och därför startas nu en ny utredning kring paviljongernas placering och utformning.

– Först har vi tittat på om vi kan uppfylla kraven i bygglovet med nuvarande placering, men kommit fram till att vi måste göra vissa justeringar. Eventuella nya lösningar gör att vi måste söka ett nytt bygglov vilket är en orsak till förseningen, säger fastighetschef Patrick Kristensson.

Tomten intill Furulundsskolan har valts utifrån verksamhetens önskemål och behov. Målsättningen är att paviljongerna ska vara klara för inflyttning hösten 2017 och under byggtiden fortsätter verksamheten i före detta Örjanskolans annex, där eleverna går i skolan i dag.

– Vi ser stora fördelar med att paviljongerna placeras intill Furulundsskolan. Utifrån bland annat tillgång till specialsalar, tillgång till elevhälsa och att det finns förutsättningar att bedriva ett kvalitetsarbete på skolan, är det viktigt att elever och personal är samlade, säger skolområdeschef Magnus Rudgard.