Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Paviljonger kan ersätta stängda lokaler på Getingeskolan

Vid ett extra sammanträde beslutade barn- och ungdomsnämnden i dag att beställa paviljonger som planeras att ersätta de stängda lokalerna på Getingeskolan.

I fredags beslutade barn- och ungdomsnämndens ordförande Tove Bergman (MP) om att stänga de delar av Getingeskolan där högstadieeleverna går och att evakuera eleverna. Beslutet togs efter att nämnden fått överta arbetsmiljöansvaret för årskurs 6-9.

På onsdagen träffades politikerna i barn- och ungdomsnämnden på ett extrainsatt sammanträde för att diskutera den uppkomna situationen och ta ställning till vilka omedelbara åtgärder som nämnden behöver fatta beslut om.

– Vi har i dag fattat beslut om att beställa paviljonger som ska vara på plats senast den 1 juni nästa år. Paviljongerna är tänkta att användas som ersättningslokaler till de elever som nu har evakuerats, säger Tove Bergman (MP).

Var paviljongerna ska placeras är en fråga som barn- och ungdomsförvaltningen får i uppdrag att samverka med samhällsbyggnadskontoret om. Förvaltningen får också i uppdrag att ta fram ett lokalprogram för paviljonger för årskurs 6-9. Ett lokalprogram specificerar verksamhetens behov så att beställningen kan göras.