Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Omfördelning av elever till tillfälliga grundskolor

Barn- och ungdomsnämnden beslutade på onsdagen att den tillfälliga skolan vid Sannarpsområdet ska användas till elever i årskurs 6-8 från Andersbergsskolan och Snöstorpsskolan samt att den tillfälliga skolan vid Kattegattsområdet ska användas till en del av eleverna i årskurs F-3 på Slottsjordsskolan.

Då antalet barn och elever ökar kraftigt i Halmstads kommun, främst i de centrala delarna av staden, tog kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott i mars beslut att placera två tillfälliga grundskolor i kommunen, en på Sannarpsområdet och en på Kattegattsområdet. De nya skolorna innebär att en omfördelning av eleverna behöver göras.

Från och med läsåret 2018/2019 kommer eleverna i årskurs 6-8 på Andersbergsskolan och Snöstorpsskolan att gå på den tillfälliga grundskolan på Sannarpsområdet istället för på Östergårdsskolan, som har platsbrist. Från läsåret 2019/2020 kommer skolan att omfatta årskurserna 6-9.

Den tillfälliga skolan vid Kattegattområdet kommer att användas av Slottsjordsskolans elever och planen är att delar av årskurs F-3 ska nyttja de nya lokalerna.

De tillfälliga skolorna kommer att ha alla de lokaler som krävs i en grundskola inklusive tillagningskök och matsal.

Omfördelningen är tillfällig tills kommun hunnit bygga nya permanenta skolor i centrala Halmstad.

- De tillfälliga skolorna är nödvändiga för att alla elever i centrum ska få plats i lokaler med bra lärmiljöer, säger Tove Bergman (MP), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.