Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Mottagning för masterstudenter vid Högskolan i Halmstad

Måndagen den 6 oktober hålls en mottagning för 30 masterstudenter på Scandic Hotel Hallandia. Studenterna kommer från Shanghai Dianji University (SDJU), Kina och ska få en specialanpassad utbildning inom vindkraftsenergi och innovation på Högskolan i Halmstad under perioden 17 oktober till 17 november.

Studenterna går teknikinriktade utbildningar på avancerad nivå på SDJU och den specialanpassade utbildningen inom vindkraftsenergi och innovationsområdet är ett komplement till denna utbildning. Dessutom vill SDJU att studenterna ska få internationell erfarenhet inom området och praktisk erfarenhet genom interaktion med företag inom branschen och med det omgivande svenska samhället.

Programmet är en produkt av ett samarbete som pågått i tre år med Prof. Mike Danilovic, Professor of Industrial Management-Innovation and Technology Management vid Högskolan i Halmstad och som är gästprofessor vid SDJU sedan tre år.

- Studenterna är mycket nöjda och det är vi med. Vi har en fortlöpande dialog för att kunna anpassa innehållet och svårighetsgraden till deras utbildningsnivå, önskemål och behov. De är arbetsamma, intresserade och fulla av energi över att lära sig nya saker, säger Professor Mike Danilovic. Vi hoppas att programmet ska fortsätta, utvecklas och fördjupas. SDJU har utsett Högskolan i Halmstad till deras internationella centrum för praktiskt och akademiskt inriktade utbildningar på avancerad nivå. Därigenom hoppas vi att programmet får en strategisk placering som kan utvecklas till andra områden och till andra kinesiska universitet. Vi hoppas också att kopplingarna till de närliggande kommunerna i Halland ska stärkas.

Programmet
Programmet innehåller två moduler. Den ena är Management of Innovation och den andra Wind energy technology innovation. Den första handlar om hur olika idéer och tekniker kan utvecklas och frambringas till att bli innovation. Den andra är en fördjupning inom vindkraftsteknikområdet. Dessutom knyter utbildningen an till studenternas examensarbete som de ska fullfölja hemma i Shanghai. Under programmets tre månader har studenterna besökt världens största industrimässa inom vindkraft i Hamburg och de har haft i uppdrag att fördjupa sig i utvalda teknikområden inom vindkraftsteknik genom att ha intervjuat utvalda industriella mässdeltagare. Därigenom kopplar utbildningen samman deras examensarbete med akademisk inriktning och fördjupning med en ökad förståelse för teknikens frontlinje. Akademi och industrin i samverkan för effektivare vindkraftsutveckling, innovation och energiproduktion.

Mottagningen
börjar klockan 18.00 i Rådhusets entré, därefter följer en inledande stadsvandring och kvällen avslutas på Svea, Scandic Hotel Hallandia. Värdar för mottagningen är kommunstyrelsens ordförande Carl Fredrik Graf (M) och kommunchef Fredrik Geijer.

För mer information kontakta:
Mike Danilovic, Ph.D. Professor of Industrial Management-Innovation and Technology Management Halmstad University
Phone: +46 708 157588 (Sweden)
mike.danilovic@hh.se
www.hh.se/ciellänk till annan webbplats