Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Ingen brand på Österledsskolan

Det var inte Österledsskolan i Oskarström som besköts med nyårsraketer under torsdagskvällen utan det var i en närliggande idrottshall som ett automatiskt brandlarm gick igång.

Flera medier rapporterade felaktigt under torsdagskvällen att Österledsskolan beskjutits av nyårsraketer, men det var den närliggande idrottshallen som hade rökutveckling i entréutrymmet.


– Vi blev förvånade när vi kom till skolan i morse och inte märkte någonting av att skolan skulle ha blivit träffad. För mig som rektor är det viktigt att informationen blir rätt. Vi är måna om skolan, och har nyligen köpt nya skåp, och har dessutom lägerverksamhet som pågår på skolan just nu. Därför är det viktigt att folk får veta att Österledskolan inte rökfyllts, säger Stefan Blessenius rektor på Österledskolan.

Det visade sig i stället att det var en idrottshall, som ligger i närheten som incidenten inträffade.

Skolan, som är en av flera hyresgäster till idrottshallen, ser ändå allvarligt på händelsen och har beslutat om extra bevakning av både skolan och idrottshallen de närmaste dygnen.

– Vi har gjort ett upprop om att vuxna ska hjälpas åt att hålla reda på ungdomarna som skjuter raketer. Vi är rädda om skolan, men framförallt rädda om ungdomarna, säger Stefan Blessenius.