Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Halmstads kommun har brist på förskoleplatser

Det saknas platser på förskolorna i Halmstads kommun. Flera av de 14 förskoleavdelningar som är planerade fram till januari 2016 är fortfarande inte på plats och miljöhänsyn, överklaganden och förseningar är några av anledningarna. Nu pågår ett intensivt arbete på kommunens inblandade förvaltningar för att hitta alternativa lösningar som samtidigt är bra och säkra för barnen.

Onsdagen den 2 december skickade Halmstads kommun information till de vårdnadshavare som önskar en placering för sitt barn i förskola fram till och med den 30 april 2016. Informationen beskriver det akuta läget, vad det beror på och hur kommunen jobbar för att lösa problemet.

Därför saknas det platser

Flera av de 14 förskoleavdelningar som är planerade till hösten 2015 och januari 2016 har inte kunnat placeras. Anledningarna är bland annat miljöhänsyn, överklaganden och förseningar som bidragit till att de planerade verksamheterna inte har kunnat starta i tid. Kraven på en förskola är höga. Särskilda regler gäller för lokalerna, placeringen av förskolan, en säker omgivning samt utbildad personal - allt för barnets bästa vad gäller säkerhet och utveckling.

Kommunen arbetar intensivt

Rätten till förskola är av största vikt för samhället och en familjs välmående. Kommunen arbetar intensivt med att få fram alternativa lösningar som samtidigt är bra och säkra. Halmstads kommun har tillsatt en grupp där alla förvaltningar som är inblandade när en förskola ska byggas har en representant. Gruppens uppdrag är att, i det akuta läget, tillsammans arbeta för att få fram så många förskoleplatser som möjligt för att kunna erbjuda barn i kön en plats.

Eftersom vi snabbutreder många olika alternativ så kan läget komma att förändras på kort tid och det är därför omöjligt att säga hur många platser vi kan erbjuda från och med januari 2016.

Mer information
Vi har mer informationlänk till annan webbplats och här är en sida med vanliga frågor och svarlänk till annan webbplats. Hittar du inte den information du söker där kan du höra av dig till Halmstad direkt.länk till annan webbplats