Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Gör en insats – bli mentor för nyanlända

Just nu söker Högskolan i Halmstad 24 personer som vill bli mentorer för en nyanländ person inom ramen för ett mentorsprogram som drar igång i höst.

Mentorsprogrammet drivs av Högskolan i Halmstad på uppdrag av det kommunala samverkansprojektet Integration Halland där Halmstads kommun har en aktiv roll. Programmets målgrupp är nyanlända som har som mål att studera på högskola i Sverige.

Som mentor är din uppgift att motivera till studier och ge deltagarna i programmet en introduktion till hur utbildningssystemet är uppbyggt och vad det innebär att studera. Det är med andra ord ett grundläggande krav att du som mentor har erfarenhet av studier på eftergymnasial nivå. Mentorskapet är en chans att göra en viktig insats och bidra med dina erfarenheter från högskolevärlden.

Som mentor blir du en del i en grupp som består av ett antal mentorer och nyanlända. Tanken är att ni träffas ungefär en gång i veckan, cirka 2–3 timmar per gång. Aktiviteter och upplägg kommer att skilja sig åt mellan olika mentorsgrupper, beroende på deltagarnas behov och önskemål.

Själva mentorsprogrammet drar igång i september 2016 och pågår till och med maj 2017. För mentorerna ingår dock en kortare utbildning som ska förbereda för uppdraget. Denna kommer att omfatta 2–3 gemensamma träffar och är planerad att äga rum under senare delen av maj i Halmstad. Mentorskapet är ett ideellt arbete, ingen ersättning utgår.

30 april är sista dag för intresseanmälan.

För mer information eller intresseanmälan kontakta:

Amanda Nielsen.
E-post: amanda.nielsen@hh.se.

Emma Gröndahl, projektledare Integration Halland.
E-post: emma.grondahl@hylte.se