Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Getingeskolans högstadium håller stängt veckan ut

Getingeskolans högstadieelever har fått en någon försenad skolstart. Efter att en vattenläcka upptäckts i några av högstadiets lokaler har verksamheten stängts.

– Vi måste prioritera våra elever och vår personal. Om vi misstänker att vi inte kan bedriva verksamhet i en sund och säker miljö så måste vi agera utifrån arbetsmiljölagstiftningen, säger Pauline Broholm-Lindberg, chef för barn- och ungdomsförvaltningen.

Åtgärder har påbörjats

Vårdnadshavare fick information om stängningen i går. När verksamheten kan starta bestäms inom kort. Då det handlar om över 300 elever har det inte funnits möjlighet att snabbt hitta ersättningslokaler eller att planera om undervisningen.

Just nu undersöks omfattningen av vattenläckan och vilka skador den orsakat. I nuläget bedöms att tre av högstadiets klassrum är fuktskadade och det har också hittats mögelskador. Innertaket har nu rivits, fuktskadat material ska bytas ut och uttorkning har påbörjats. När klassrummen kan användas för undervisning igen är i dagsläget oklart.

Studietid tas igen

– Den tid som eleverna nu inte har kunnat gå skola kommer att tas igen under året. Det kan till exempel handla om att vi ställer in studiedagar. När vi har planering klar skickar vi ut information till vårdnadshavare, säger Pauline Broholm-Lindberg.