Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Getingeelever får ersättningslokaler på Plönninge

Plönningegymnasiet blir ny hemvist för de evakuerade eleverna från Getingeskolan. Halmstads kommun har fått klartecken från Region Halland att hyra lokalerna under resten av läsåret.
– Jag är mycket glad för elevernas skull att vi så snabbt har lyckats lösa lokalfrågan. Det är många som har arbetat intensivt för att hitta en snabb och bra lösning, säger Tove Bergman (MP), ordförande barn- och ungdomsnämnden.

I en vecka har årskurs 6-9 på Getingeskolan stått utan lokaler sedan nämndsordförande Tove Bergman förra fredagen fattade beslut om att lokalerna skulle stängas och eleverna evakueras. Beslutet togs sedan barn- och ungdomsnämnden fått tillbaka arbetsmiljöansvaret för årskurs 6-9 på Getingeskolan.

Undervisning på Plönninge från torsdag

Under veckan som har gått har skolverksamheten varit igång. Eleverna har till exempel haft undervisning utomhus på gården Ön i ämnen som biologi, slöjd och bild, de har haft NO-undervisning på Universum i Göteborg och haft olika idrottsaktiviteter på bland annat Halmstad Arena.

Från och med torsdag nästa vecka kommer Plönningegymnasiet att stå redo för att ta emot samtliga 335 elever från Getingeskolans högstadium. Halmstads kommun har fått löfte från Region Halland att hyra lokaler under ett år.

– Jag vill rikta ett stort tack till regionen som har agerat mycket snabbt och tillmötesgående för att hjälpa till att lösa en svår situation för oss, säger Tove Bergman.

Ny skola på sikt

I onsdags fattade barn- och ungdomsnämnden beslut om att beställa paviljonger som kan ersätta de stängda lokalerna på Getingeskolan. Paviljongerna ska vara på plats senast den 1 juni 2017.

– På längre sikt är lösningen att bygga en helt ny skola. Tanken är att barn- och ungdomsnämnden i november tar beslut om att föreslå fullmäktige att det ska byggas en ny skola i Getinge, säger Tove Bergman.