Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Furulundsskolan vann silver i tävlingen Webbstjärnan

Tretusentrehundra bidrag hade sammanlagt skickats in till 2014 års tävling Webbstjärnan. I denna konkurrens  kom Furulundsskolan 4B i Halmstad på en andraplats i kategorin Årskurs 4-6 med klassens blogg www.klasskamraterna.selänk till annan webbplats.

Den nionde maj 2014 samlades de nominerade bidragen i Webbstjärnans tävling på Hotel Rival i Stockholm för festlig och direktsänd prisutdelning där klass 4B på Furulundsskolan i Halmstad vann silver i sin kategori.

Furulundsskolans klass 4 B deltog med www.klasskamraterna.selänk till annan webbplats som är klassens blogg för ämnena svenska och samhällsorientering. Denna blogg har de dels haft för att samarbeta inom klassen men även med andra klasser runt om i landet. Lärare för klassen är Helena Gaudenz. 

I kategorin Grundskola årskurs 4-6 var fem bidrag i final. Furulundsskolan och www.klasskamraterna.selänk till annan webbplats fick en silverplats i kategorin med följande motivering från juryn: 

En webbplats som har det ädla syftet att bygga en gemenskap inom klassen, samtidigt som den fungerar som en arena för att utbyta tankar och idéer med andra skolor runt om i landet. Furulundsskolan har valt att använda webbens möjligheter på ett föredömligt sätt.

Här kan ni se ett klipp från prisutdelningen när Furulundsskolan får pris och håller tacktal.

Om tävlingen

Webbstjärnan är en tävlinglänk till annan webbplats där alla elever som går i svenska grund- och gymnasieskolan får delta. Målet är att genom Webbstjärnan göra en webbplats av skolarbetet. Webbsidorna kan handla om valfria ämnen och kurser inom skolan, det är bara fantasin som sätter gränserna.

Genom att delta i Webbstjärnan lär sig elever och lärare att skapa innehåll för nätet och ger praktiska kunskaper och erfarenheter av Internet som källa och kanal. Samtidigt blir antalet möjliga mottagare eller läsare av skolarbete fler.

Hård konkurrens

Tretusentrehundra bidrag var med och tävlade. De gallrades sedan ut i fyra omgångar. Efter första omgången var det tvåtusenfemhindra bidrag kvar, efter andra fyrahundra och efter en tredje gallring var det ett hundra som återstod. Av dessa gick sammanlagt trettiotvå bidrag vidare uppdelade på åtta kategorier. Läs mer här.länk till annan webbplats

Se hela webbsändningen härlänk till annan webbplats