Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Framtiden är din - Getingeskolans dag för att inspirera eleverna inför deras yrkesval

Torsdagen den andra oktober var det dags för sjätte årgången av yrkesmässan "Framtiden är din" på Getingeskolan. Mässan arrangeras av Getingeskolans elever i årskurs nio och ska inspirera eleverna inför deras yrkesval.

Niorna på Getingeskolan har jobbskuggat 35 olika yrken och hade gjort lika många montrar, en för varje yrke. Bland de trettiofem representerade yrkena fanns bland annat lärare, snickare, hundfrisör och politiker.

Mässan som en del av skolarbetet

Arbetet med yrkesmässan är ett exempel på samverkan mellan skola och näringsliv där skolan samarbetar med över 100 företag/företagare/yrkesmänniskor. Ett tiotal föreläsare med olika yrken, kom till skolan under eftermiddagen för att inspirera eleverna och väcka framtidsdrömmar.

Skolarbetet som eleverna gör i samband med mässan ingår i bedömningsbilden som lärarna gör av elevernas kunskaper och förmågor till exempel i ämnena samhällskunskap och svenska. Allmänheten välkommen Under kvällen var mässan öppen för allmänheten och ett pris för bästa monter delades ut.

Aktiviteter

Varje monter hade en aktivitet för att underhålla de drygt sexhundra besökarna.

En av de lite mer annorlunda aktiviteterna stod de elever som jobbskuggat en grönsaksodlare för. I montern kunde man få smaka en blomma ”Buzz button” som får munnen att bli bedövad under 10 minuter. Blomman används i afrikanska länder för att lindra tandvärk. Du kunde även exempelvis få spika, pussla, smaka, bygga lego och sätta ”svansen på hunden” med förbundna ögon – olika aktiviteter med koppling till de olika yrkena.

Drömyrket och ”Wall of fame”

Under mässan fanns även utställningarna ”Drömyrket” där elever i årskurs 7 arbetat med fakta och collage om sina drömyrken samt ”Profiler som har gått på Getingeskolan” där eleverna i årskurs 5 gjort ett ”Wall of fame” över f.d. elever som på något sätt blivit kända.

Flera montrar och yrken