Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Flaggor på Söndrumsskolan omdebatterat ämne

En text som rör användandet av flaggor på Söndrumsskolan har under julen spridits på internet. Texten har publicerats utan bakgrund och sammanhang vilket har lett till flera missförstånd.

Bakgrunden till att skolledningen på Söndrumsskolan gick ut med ett meddelande via det interna informationssystemet Fronter var att den svenska flaggan hade använts tillsammans med olämplig musik och leksaksvapen i skolan.

Budskapet från skolledningen var att flaggor inte får användas i sammanhang som kan anses stötande, till exempel ihop med vapenliknande föremål. En del formuleringar i texten har dock varit öppna för tolkningar, och därför har meddelandet tagits bort från Fronter.

På Söndrumsskolan används den svenska flaggan på samma sätt som vid övriga skolor och verksamheter i kommunen, alltså både vid allmänna flaggdagar och som en inramning till exempelvis speciella händelser och besök. Det råder alltså inget generellt förbud mot flaggor.

-Självklart får alla använda till exempel fotbollströjor för nationella lag, men vi ska vara noga med att använda alla nationers flaggor på ett sätt som hedrar dem, säger rektor Hans Åkerlund.

Skolledningen kommer att ha fortsatt dialog med lärare och elever efter lovet.