Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Elever utvecklar framtidens digitala verktyg

Under 2017 har elever från Söndrumsskolan, Jutarumsskolan, Valhallaskolan och Trönningeskolan varit med och utvecklat prototyper av framtida digitala lärverktyg. Utvecklingen har gjorts i samarbete med ett företag från Finland och ett från Spanien.

Sedan 2014 driver Halmstads kommun det EU-finansierade utbildnings- och samarbetsprojektet ”Imaile” (Innovative Methods for Award procedures ICT Learning Europé). I projektet har man utvecklat framtidens digitala lösningar för grundskolan inom matematik, naturvetenskap och teknik. Målet är att skapa en dialog och samverkan med näringslivet där man tillsammans löser framtida behov i våra skolor.

- Genom ”Imaile” får våra skolor, elever och lärare vara med att påverka hur framtidens digitala lärverktyg kan se ut. Vi får möjlighet att ställa krav utifrån de verkliga behov som finns i vår verksamhet och bland våra elever istället för att anpassa oss efter andras lösningar, säger Patrik Engström skolområdeschef på barn- och ungdomsförvaltningen.

”Imaile” är ett samarbete mellan tio partners i sju länder där Halmstads kommun fått förtroendet att driva projektet.

Real Classroom Lab

Som en utveckling av ”Imaile” har Halmstads kommun startat projektet ”Real Classroom Lab” (RCL) där Valhallaskolan, Söndrumsskolan, Kattegattgymnasiet och Högskolan i Halmstad bygger upp testmiljöer där företag med forskningsstöd från högskola och de lokala behoven möts. Projektet ska bidra till fler digitala lösningar för ökat lärande utifrån skolans behov.