Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Elever pratade entreprenörskap med prins Daniel

Många passade på att ta en ”selfie” med prins Daniel när han i dag besökte Kattegattgymnasiet. Prins Daniel deltog också i rundabordssamtal tillsammans med eleverna och diskuterade entreprenörskap och företagssamhet.

Besöket inleddes av Johan Wigelt som höll en kort presentation om Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien och prins Daniels Fellowship. Därefter tog moderator Anna Dyhre över. Gymnasiechef Susanna Härenstam hälsade gästerna välkomna, sedan följde ett samtal mellan inspiratörerna och prins Daniel om entreprenörskap.

Gåvor från UF-företagen

Under samtalet bjöds på många goda råd och publiken fick höra en kort version om deras väg fram till var de befinner sig i dag. Ett av råden var att ungdomarna inte ska vara rädda för att misslyckas utan att de ska våga ta steget att starta ett eget företag. Efter samtalet på scenen fick prinsen och inspiratörerna ta emot gåvor i form av produkter från nuvarande och tidigare UF-företag på Kattegattgymnasiet.

Rundabordssamtal

Därefter fick 30 av eleverna tillfälle till rundabordssamtal med inspiratörerna och prins Daniel. Det var en inspiratör och tio elever vid varje bord, prinsen deltog en stund vid varje. Frågeställningarna vid borden handlade om bland annat framgångsfaktorer, hur man hanterar motgångar och hur man finansierar sin idé. Några av eleverna hade även med sig sina produkter och visade upp för sin inspiratör.

Förmiddagen avslutades med en hel del fotograferande, det var många som tog chansen att bli fotograferade tillsammans med prinsen.

Prins Daniels Fellowship och Entreprenörskapsprogram

Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) och prins Daniel driver tillsammans projektet Prins Daniels Fellowship och Entreprenörskapsprogram med målet att inspirera unga människor att våga satsa på en framtid som entreprenörer. Som en del av projektet reser de runt och besöker gymnasieskolor och universitet/högskolor.

Prinsen deltar, tillsammans med utvalda entreprenörer som ingår i projektets expertråd, i panelsamtal och mindre rundabordssamtal med studenterna. Läs mer om projektet.länk till annan webbplats

Halmstad en av nio orter

I höst besöker Prins Daniel tillsammans med Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien nio orter, en av dessa är Halmstad. På inrådan från Ida Thorén på Ung Företagsamhet valde de att besöka Kattegattgymnasiet under förmiddagen och Högskolan på eftermiddagen. Förutom prins Daniel deltog även Johan Skarborg (medgrundare av Academic Work), Jacob de Geer (medgrundare iZettle) och Gunilla von Platen (grundare av Xzakt kundrelation samt en av drakarna i SVT:s Draknästet) som inspiratörer.