Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Elever frågade ut lokala politiker

Elever från Furulundsskolans årskurs 9 ställde bland annat frågor kring kollektivtrafik, idrottshallar, jämlikhet och mångfald.

Fredagen den 5 september arrangerade Stadsbiblioteket, tillsammans med Skapande skola, politisk hearing. Elever i årskurs 9 från Furulundsskolan fick då möjlighet att ställa frågor och säga sina åsikter direkt till kommunens politiker.

Enligt FN:s barnkonvention ska barn och unga ges rätt att framföra sin åsikt i alla beslut som rör dem. Hearingen är en del i Halmstad kommuns arbete med att öka ungas delaktighet i den demokratiska processen i enlighet med Artikel 12 i Barnkonventionen. FN:s barnkonvention firar 25 år i år.

Ökad ålder och mognad ska innebära ökat inflytande. Elevernas frågor handlade om allt från läxor i skolan, IT/lärare och klasstorlek. De ställde också frågor kring kollektivtrafiken, tillgången på idrottshallar, fördelningen av satsningar på fotboll och ridsport samt synen på jämlikhet och mångfald.

På plats för att svara på elevernas frågor fanns flertalet politiker från respektive parti i kommunfullmäktige

Moderator var Gay Ljungberg från Rädda Barnen och författare Sassa Buregren som har skrivit ”Demokratihandboken" förberedde eleverna genom att hjälpa dem att formulera sina frågor och önskemål.