Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Brunnsåker fick besök från rymden

På fredagen besökte astronaut Christer Fuglesang Brunnsåkersskolan och Snöstropsskolan på sin skolturné i Västsverige. Eleverna fick höra om Fuglesangs rymdresa och fick även möjlighet att visa upp sina egna rymdprojekt.

– Det var pirrigt, men det var väldigt kul att träffa Christer och visa vad vi har gjort, säger Alva Hagström som går i åttonde klass på Brunnsåkersskolan och har jobbat med temat "Resan till Mars."

Genom samtalet med Fuglesang tyckte eleverna att de fick mer information om sina temaområden, som de inte kunnat hitta på internet när de sökt.

Viktor Johansson, som har NO som favoritämne, har skrivit om ISS och Discovery som Christer Fuglesang åkte till rymden med. Under mötet med Fuglesang lärde han sig bland annat mer om rymdfarkostens hastigheter under färd.

– Annars berättade han mycket under föreläsningen som vi har med i vårt arbete, säger Viktor Johansson.

Skolturné

Christer Fuglesang är ute på skolturné längs västkustenden här veckan. Syftet är att ge inspiration kring naturvetenskapliga ämnen både för lärare och elever. Där kan rymden vara en bra katalysator. Rymden kan också inspirera i andra ämnen som engelska, historia, geografi och svenska.

– Jag tror att det här besöket ger inspiration åt eleverna, att höra fakta av någon som varit med om det på riktigt. Besöket är något de kommer att minnas när de tänker tillbaka på sin skoltid, säger Johan Dackenberg som är NO-lärare på Brunnsåkersskolan.

Besöket arrangeras av Rymdstyrelsen och riktar sig i första hand till årskurs 8, men även andra klasser har varit välkomna att delta under föreläsningen.

Efter besöket på Brunnsåkersskolan for astronauten vidare till Snöstorpsskolan för möte med lite yngre elever.