Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

1500 elever testar idrotter på Halmstad Arena under Olympic day - allmänheten välkommen 6 juni

Med pompa och ståt invigdes Olympic day på torsdagen. 1500 elever från många skolor runt om i Halmstad var på plats för att prova på olika sporter. Under fredagen är allmänheten välkommen till Halmstad Arena för att möta både olympier och lokala idrottsföreningar.

Olympic Day är en dag då barn och ungdomar får prova på en massa olika idrotter, träffa olympier och utmana sig själva. Tanken är att sammanföra barn och ungdomar med lokala idrottsföreningar under avslappnade, glädjefyllda former. Samtidigt bidrar olympier med inspiration.

På torsdagen var 1500 elever från 16 skolor i hela Halmstads kommun i arenan. Eleverna, som går i åk 2-6, fick prova på olika sporter som 30 lokala föreningar visade upp.

Fredagen den 6 juni, självaste nationaldagen, blir en öppen uppföljningsdag dit alla, såväl barn som vuxna är välkomna. Barn och ungdomar får chansen att prova på olika idrotter medan tanken är att även föräldrarna ska aktiveras, t ex genom olika föreläsningar. Under fredagen finns det två centrum för aktiviteterna, Halmstad Arena och Volkswagen Golfarena i Ringenäs.

Lokala idrottsföreningar är grunden

Olympic Day är ett fantastiskt tillfälle för kommunens idrottsföreningar att få visa upp sina verksamheter och rekrytera nya medlemmar.

Läs mer om dagarna här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Olympic Day i Halmstad är ett samarbete mellan teknik- och fritidsförvaltningen, barn- och ungdomsförvaltningen, Halmstad & Co, Hallands Idrottsförbund, SOK samt lokala idrottsföreningar.