Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Studenter får möjlighet till arbetserfarenhet under studietid

Under 2020 kommer högskolestudenter inom förskola och skola att få möjlighet att arbeta deltid under sin studietid som studentmedarbetare. Satsningen inom Halmstads kommuns barn- och ungdomsförvaltning ska rusta studenterna inför deras framtida yrke och väcka intresset för kommunen som arbetsplats.

Satsningen, som är ett tidsbegränsat pilotprojekt, innebär att studenterna kommer att arbeta 10 procent av en heltidstjänst under nio månader. Under tiden kommer de bland annat att få tillgång till en handledare, ta del av utbildningsinsatser samt delta i arbete som är relevant för studierna. Studenterna får betalt för sitt arbete och blir även erbjudna en anställning inom barn- och ungdomsförvaltningen.

Vi står inför stora rekryteringsutmaningar. Satsningen på student-medarbetare är ett av flera sätt för oss att bygga en relation till framtida medarbetare, säger Katarina Petersson, samordnare på barn- och ungdomsförvaltningens kvalitetsavdelning. Katarina fortsätter:

Samtidigt som studenterna får en möjlighet till ett jobb får vi en möjlighet att väcka deras intresse för hur det är att arbeta inom våra verksamheter samt inspirera och rusta dem för framtiden. Det är något som vi alla vinner på i längden.

Rekryteringen av studentmedarbetare riktar sig till sistaårsstudenter och kommer att påbörjas under april månad. Sammanlagt kommer sju till tio studenter att anställas.