Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Student 2020 – en unik avslutning

Världen är upp och ner och inget blir som tänkt när det gäller studenten men studentavslutning kommer det att bli. Vi följer de riktlinjer som finns från Folkhälsomyndigheten för att skapa en unik avslutning som förhoppningsvis kommer att minnas med värme och glädje.

Vi vill från skolledningens sida poängtera att detta är en avslutning för skolans personal och elever. Vi vill verkligen uppmana alla släktingar och vänner att stanna hemma och ta emot studenterna för vidare firande där.

Vi vill tacka alla elever för ert stora engagemang inför studenten 2020. Vi har fått in många bra och kreativa idéer. Det blir en annorlunda student där vi tillsammans kommer att göra allt för att skapa en fin och unik dag som ni kan minnas med glädje. Vi är mycket stolta över det stora ansvar ni tagit i rådande situation.

Utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer finns nu ett program för studentavslutningen. Vi ställer inte in, vi ställer om. Ni kan nedan ta del av några viktiga punkter inför dagen.

Det krävs en stor organisation att få till vår studentavslutning på ett säkert sätt. Därför är det viktigt att vi alla tar vårt ansvar på allvar. Vi håller avstånd, vi skapar inte folksamlingar och vi följer skolans instruktioner. Tillsammans minskar vi smittspridningen.

  • Avslutningen kommer att ske under flera dagar, 8-11 juni. Vi har alltså ingen verksamhet i skolorna den 12 juni. Eleverna lämnar skolan Vi har glesat ut tiderna så det inte blir trångt runt skolorna.
  • Avslutningsdagen är en skoldag det betyder att det är nolltolerans mot alkohol.
  • Avslutningarna kommer att kunna ses digitalt på olika sätt.
  • Om du känner dig sjuk ska du stanna hemma.

Vad säger myndigheterna om studentfirande?

Folkhälsomyndigheten

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/verksamheter/information-till-skola-och-forskola-om-den-nya-sjukdomen-covid-19/information-till-larosaten-och-gymnasieskolor/infor-studentexamen-2020/länk till annan webbplats

Skolverket

https://www.skolverket.se/regler-och-ansvar/coronaviruset-och-covid-19---regler-for-skolor-och-forskolor/coronaviruset---fragor-och-svar-utifran-skollagstiftningen#h-Studentfirandenlänk till annan webbplats