Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Nytt avtal för miljövänliga och giftfria leksaker

Halmstad har som en av de första kommunerna i Sverige upphandlat inköp av helt giftfria leksaker som endast är gjorda av naturmaterial. Avtalet är ytterligare ett steg i arbetet med att minska barn och ungdomars exponering av farliga ämnen i förskola och skola.

 

– Det är väldigt positivt att vi gjort den här upphandlingen. Nu kan vi köpa in produkter utan kemikalier som är gjorda av miljövänliga material, säger Kristina Henriksson, projektledare för Halmstads kommuns arbete med giftfri vardag.

Kommunen har redan ett avtal som uppfyller upphandlingsmyndighetens miljökrav och erbjuder en stor mängd leksaker och hobbymaterial utan förbjudna kemikalier. Det nya avtalet blir ett komplement till det befintliga och fokuserar på leksaker och hobbymaterial tillverkade av naturmaterial som exempelvis ekologisk bomull, trä, ull och naturgummi.

–Vi tycker att det finns ett behov av båda avtalen och det känns bra att det nu finns helt giftfria och miljövänliga alternativ för framförallt de allra yngsta barnen, säger Kristina Henriksson.