Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Halmstads kommun har inte förbud mot munskydd i skolan

Efter lördagens debatt har ett ställningstagande gjorts som innebär att egen skyddsutrustning kan användas av medarbetare i kommunen som känner oro, trots att det i dagsläget inte finns några rekommendationer om användande av munskydd i skolan.

– Vi har precis som många andra kommuner arbetat med den här frågan i flera veckor. Det finns en otydlighet som skapar oro. Vårt tidigare ställningstagande byggde på att vi ska följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, men efter samråd internt i kommunen har vi kommit fram till att vi tillåter egen skyddsutrustning, säger Pauline Broholm Lindberg, förvaltningschef på barn- och ungdomsförvaltningen.

Rekommenderas inte för skolan

När det gäller personal som känner sig orolig på grund av pandemin så gäller fortfarande att det inte finns någon rekommendation från varken Folkhälsomyndigheten eller smittskyddsläkaren att använda skyddsutrustning i skolan. Men det finns inte heller något som förbjuder det.

– Vill en enskild medarbetare använda egna munskydd så är det viktigt att det görs på rätt sätt och tas om hand så att ingen annan riskerar smittas, säger kommundirektör Mattias Rossköld.

Inom de verksamheter där det finns tydliga rekommendationer om skyddsutrustning under pandemin tillhandahåller arbetsgivaren godkänd utrustning.