Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Förändringar på kulturskolan, stängning av öppna förskolan och inställd prao med anledning av lokala råd för Halland

Barn- och ungdomsförvaltningen vidtar en rad åtgärder med anledning av de skärpta lokala råden för Halland. Bland annat stängs öppna förskolan, praon ställs in och kulturskolans verksamhet förändras under de kommande tre veckorna.

Förvaltningens verksamhet fungerar väl med tanke på den svåra situationen och skolverksamheten är en samhällsviktig uppgift som ska fortgå.

Det viktigaste för att förhindra smittspridning är att alla barn och vuxna stannar hemma från förskola och skola så fort man börjar känna sig förkyld eller sjuk på annat sätt.

Vi följer de nationella råden och rekommendationerna från myndigheterna. I och med att det beslutats om skärpta lokala råd har det beslutats om följande inom barn- och ungdomsförvaltningen:

 • Prao ställs in under vecka 46, 47 och 48
 • Öppen förskola stänger från och med 5 november.
 • KomTek ställer in alla fritidskurser.
 • Simundervisning fortgår som planerat. Halmstad Arena bad är öppen för skolans simundervisning men stängd för allmänheten
 • De kommunala gymnasieskolorna ställer in informationsträffar för årskurs nio. Dessa sker digitalt i stället.
 • Administrationen och resurscentrum Kärnhuset glesar ut antalet medarbetare som arbetar på plats

Åtgärder vid kulturskolan

 • Ensembleundervisning i dans, musik, teater/drama och bild ställs in.
 • Alla konserter och föreställningar med Kulturskolans elever ställs in. Detta gäller både konserter i Kulturskolans lokaler och i andra lokaler.
 • Individuell undervisning:
  • All undervisning för gymnasieelever ställs in. I de fall där det är möjligt kommer vi att ersätta den med distansundervisning. Eleverna får vidare information direkt av sina lärare.
 • Förskola – och grundskoleelever är välkomna att komma till individuell undervisning. Om elev/vårdnadshavare önskar ersätta den med distansundervisning så lovar vi att försöka ordna detta. Undervisning i grupp (inte orkester/ensemble) kommer att fortsätta som vanligt. Lärarna kommer att anpassa undervisningen vid behov och meddela eleverna.

– Skolan är en samhällsviktig verksamhet som ska fungera. Det ansvaret tar vi och verksamheten fungerar väl trots omständigheterna. Vi har en god beredskap om pandemin skulle drabba vår verksamhet kraftigt och vet vilka åtgärder som vi behöver sätta in, säger Pauline Broholm Lindberg, förvaltningschef, barn och ungdomsförvaltningen i Halmstads kommun.