Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

EU lär av Halmstad i projektet "On board" för att höja barn- och ungdomars studieresultat

Med bara tio dagar kvar till EU-parlamentsvalet får Halmstad besök av sina partners i EU-projektet "On board"länk till annan webbplats. De ska lära mer om utbildningsprojekten Real Classroom Lab samt Hjärnsmart.

Deltagarna kommer att göra studiebesök på Valhallaskolan och Söndrumsskolan, besöka Sturefestivalen och gå på stadsvandring förutom det fortsatta arbetet i projektet.

Om projektet "On Board"

Halmstads kommun deltar från och med år 2019 i projektet "On board" som ska bidra till att elevernas studieresultat förbättras. Det handlar om att utbyta goda erfarenheter och kunskap inom utbildningssektorn med fem andra städer i Europa; Viladecans (Spanien), Tallinn (Estland), Albergaria (Portugal), Nantes (Frankrike) och Poznan (Polen). Projektet löper under två år och är ett EU-finansierat projekt inom URBACT medfinansierat av ERDF.

Mål med projektet

Det övergripande målet är att höja elevers studieresultat. Alla städer som deltar har drivit olika skolprojekt och att utbyta erfarenheter och visa goda exempel är en viktig del av projektet.

Projektet ska även sprida kunskap om den spanska staden Viladecans arbete med att involvera hela samhället i ungdomars utbildning. Staden var i en nedåtgående spiral, med stigande arbetslöshet och minskande tillväxt, då politikerna tog beslut om att utbildning skulle prioriteras högst och vara en vägledande fråga i alla lokala beslut. Hela samhället involverades i att utbilda barn och ungdomar. Genom ett aktivt samarbete med lokala företag, organisationer, idrottsföreningar och framförallt föräldrar har elevernas studieresultat blivit avsevärt högre. I Viladecans råder numera synsättet att alla på olika sätt kan bidra till elevernas utbildning.

Den spanska stadens arbete med att engagera föräldrar, föreningar och företag är särskilt intressant för utvecklingsprojektet Framtid Oskarströmlänk till annan webbplats och tjänstepersoner, politiker och andra representanter för projektet är involverade.

Halmstad bidrar med sitt kunnande om att involvera näringslivet ute i klassrummet. I projektet real Classroom Lablänk till annan webbplats samarbetar skola och näringsliv genom att testa olika produkter i klassrumsmiljö, för att öka eleverna studieresultat.

Hjärnsmart är en metod länk till annan webbplatsför elever att hitta sin egen inre motivation, självkänsla och studieteknik. För pedagogen innebär Hjärnsmart nya möjligheter till lärandesituationer med en vetenskaplig grund och en verkstad för kreativ pedagogik.