Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Distansundervisning för elever i årskurs 7-9 i Halmstads kommunala skolor 11-22 januari

Halmstads kommun följer smittskyddsläkaren i Hallands rekommendationer om distansundervisning för elever på högstadiet. Det innebär att vårterminen inleds med två veckors distansundervisning för alla elever som går i årskurs 7-9.


Med anledning av det försämrade smittoläget och situationen i Halland rekommenderar smittskyddsläkaren i Halland samtliga huvudmän för regionens grundskolor att inleda vårterminen med två veckors distansundervisning för högstadieelever.


Halmstads kommun har beslutat att följa rekommendationen. Det innebär att när vårterminen startar den 11 januari så gäller distansundervisning för alla elever som går i årskurs 7-9. Beslutet gäller till den 22 januari.


För elever från förskoleklass till årskurs 6 gäller undervisning på plats som vanligt och alla elever som tillhör grundsärskolan har också sin skolgång som vanligt.


Alla vårdnadshavare och elever får under torsdagskvällen information via skolans informationssystem Unikum om vad som gäller.


Flera av Halmstads grundskolor inleder terminen med en studiedag, för dem gäller distansundervisning från och med tisdag 12 januari. För de skolor som startar skolan den 11 och 12 januari finns personal på plats som kan möta elever som inte nåtts av information om distansundervisning.

Bidrag för att underlätta för vården i Halland


I sin rekommendation framhåller Region Hallands smittskyddsläkare att den i första hand inte grundas på att eleverna bedöms vara en betydande smittkälla.


Målsättning med att starta terminen med distansundervisning i två veckor är att åtgärden ska bidra till att hålla samhällsmittan på en sådan nivå att den fortsätter vara hanterbar för vård och omsorg enligt Smittskydd Halland.

- Vi gör detta för att bidra till att minska smittspridningen. Detta är en tillfällig insats under två veckor, säger Pia Bagge, tf förvaltningschef, barn- och ungdomsförvaltningen.