Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Brand på Vallgårdens förskola, Vallås

Tidigt på annandagen började det brinna på Vallgårdens förskola på Vallås. Byggnaden gick inte att rädda. Förskolebarnen välkomnas till Nordala förskola i morgon, tisdag.

Larmet kom in som ett automatlarm till räddningstjänsten klockan 04.57 på måndagsmorgonen. När räddningstjänsten kom till platsen brann det kraftigt på vinden i byggnaden. Åtta enheter från räddningstjänsterna i Halmstad och Laholm var snabbt på plats för att bekämpa branden.

Förskolan gick inte gått att rädda. Under morgonen togs beslutet att låta byggnaden brinna ner under kontrollerade former. Det fanns ingen risk för att branden skulle sprida sig till intilliggande byggnader. Räddningstjänsten lämnade platsen vid 13.30-tiden, efter visst släckningsarbete för att minska rökbelastningen i bostadsområdet.

Vad som orsakade branden är inte klarlagt, en brandorsaksutredning kommer att inledas i morgon, tisdag.

Barnen evakueras till Nordala förskola

Vallgårdens förskola är en förskola med två avdelningar med barn från ett till fem år. Knappt 30 barn går på förskolan. 

Från och med tisdag morgon, den 14 april, välkomnas alla barn från Vallgården till Nordala förskola, som ligger i närheten. Nordala förskola startade i augusti 2017 och har fem avdelningar.

Vårdnadshavare och personal på Vallgårdens förskola har under dagen informerats om branden och flytten till Nordala förskola.